dadeeee

Mămăiță, de ce îmi vinzi viitorul pe o sticlă de ulei?

Tinere român plecat în străinătate, umilit când ai vrut să îți exerciți dreptul de a vota, cât de mândru te mai simți de țara ta? Dacă acum mândria ta de român e aproape inexistentă, cum va fi ea când vei ști că președintele țării tale e un mincinos, un plagiator, un fățarnic, un mârlan? Cum ai putea să te mândrești cu așa ceva? Cum ai putea să votezi așa ceva când poți vota decența și bunul simț? Cum ar putea familia ta din țară să voteze așa ceva? De ce nu faci nimic ca să le arăți cât de mult greșesc că pun ștampila pe cei din pricina cărora au murit oameni la Revoluție ca tu să fii liber și să-ți poți face un rost acolo? Ai datoria morală nu doar să votezi împotriva lor, ci și să deschizi ochii cunoscuților tăi, căzuți în manipulările odioase ale unor televiziuni. Pentru că tu știi, mai bine ca oricine, mersul unei democrații. De ce nu faci asta?

Tinere român rămas în țară, cum poți să te lași reprezentat de o gașcă de hoți condusă de un mincinos infatuat? Cum poți să accepți ca în jurul tău să se sădească ură și nesimțire, injurii și proastă creștere și să nu faci nimic, când ai și alternativa bunului simț și al decenței? Cum poți proteja prin votul tău sau prin anularea lui o gașcă de penali și foști securiști? Cum îți poți aduce aportul la crima asta împotriva țării tale? De ce îi lași să te oblige să pleci din țară? De ce le accepți lipsa lor de proiecte pentru tineri și nu le condamni vehement pomenile electorale? De ce nu vorbești cu părinții tăi, cu bunicii tăi pentru a-i convinge să voteze pentru viitorul tău, nu pentru falsa speranță a unei sute de lei la pensie în condițiile în care adaugă zeci de taxe în plus?

Studenți, oameni cu studii superioare și diplome obținute cu trudă, oameni care ați muncit cu propria sudoare pentru ceva în viața asta, cum puteți gira cu votul vostru un plagiator dovedit lipsit de orice minimă morală care a decredibilizat orice instituție și implicit toate universitățile din România? Cum puteți pune ștampila pe așa ceva, girând cu propria voastră reputație un fals?

Omule care îți câștigi pâinea într-o companie privată, cum îți poți risca jobul și salariul punând ștampila pe unul care plănuiește să îți crească impozitele pentru a plăti din banii tăi pomenile electorale pe care le-a oferit acum?

Țiganule, pentru că, da, și la tine mă gândesc, ești și tu om, ca și noi, deși nimeni nu vorbește despre tine și ești umilit și marginalizat. Cum poți vota un individ care a făcut alianță cu PRM-ul, dușmanul cel mai aprig al vostru, cel care și-a declarat, în nenumărate rânduri, dorința de a vă șterge de pe fața pământului? Cum poți vota cu o alianță făcută pe brânci cu cel mai nazist personaj de pe scena politică românească : Vadim?

Femeie care mergi la Biserică, cât de ortodox ți se pare faptul că Biserica instigă la ură? Cât de creștin ți se pare că Biserica te obligă să votezi cu cine vrea ea? Iiisus a vorbit mereu de toleranță, de pace și înțelegere, Biserica îți vorbește despre ură față de cei de altă credință, față de alții care nu sunt ca tine pentru că “își fac crucea invers“ deși ei nu au zis niciodată ceva rău despre tine. Cum poți fi atât de rea cu un om nevinovat? Tu în ce crezi? În Dumnezeu sau în PSD? Arsenie Boca spunea citind dintr-o carte de la Muntele Athos : “Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei.”  Femeie care mergi la Biserică, nu-ți vinde țara ascultând de falși preoți. Nu fi Iuda!

Revoluționar de la 1989, părinte de revoluționar, frate de revoluționar, fiu de revoluționar, cum poți să-i susții pe urmașii celor care sunt responsabili pentru moartea tatălui tău, a fiului tău, a fratelui tău? Poate o să spui că nu, că s-a schimbat clasa politică, nu mai sunt aceiași oameni în PSD. Uită-te la Hrebenciuc, la Voiculescu, la Ilie Sârbu, la Meleșcanu, la Năstase, la Vadim. Toți oameni ai fostei Securități. Cum poți să-ți pui încrederea în Ilie Sârbu, socrul minicinosului, care a închis porțile catedralei din Timișoara la Revoluție, blocând accesul tinerilor revoluționari și determinându-le moartea? Ți se pare că s-a schimbat ceva? Nu s-a schimbat nimic. E aceeași încrengătură mafiotă care conduce din umbră România și tu vrei să le dai toată puterea? Ai șansa să votezi decența și respectul față de oameni și tu votezi violența și crima? Ce te-a făcut să te schimbi în asemenea hal? O televiziune care manipulează, înjură, îți hrănește agresivitatea și te face să urăști totul în jurul tău? Un personaj mincinos demn de poveștile lui Goldoni care se fălește cu naționalismul dar nici măcar nu știe versurile propriului imn? Așa vrei să ajungă toată țara ta? Poate că ai uitat negura din guvernările Iliescu-Năstase, amintește-ți puțin! Chiar o vrei înapoi? Pentru asta ai luptat? Pentru asta au luptat frații, părinții și copii tăi?

Mamă de tânăr, mămăiță de tânăr, pensionară sau nu, ai în față posibilitatea de a schimba viitorul copilului și nepotului tău și de a nu-i condamna la moștenirea comunistă care te-a înjosit pe tine. De ce îi supui la aceeași soartă? Ai șansa să schimbi nesimțirea pe care o vezi zilnic în jurul tău cu decență și respect. De ce nu o faci? De ce te vinzi pe o sticlă de ulei sau o sută de lei în plus la pensie. Crezi că asta e un preț corect pentru 5 ani din viitorul copilului sau nepotului tău? De când ai devenit așa de egoistă față de cei pe care i-ai crescut și acum au grijă de tine, încât să vrei să-i condamni la întuneric și umilință?

În ziua votului, înainte să mergeți să ștampilați un candidat, faceți un exercițiu și uitați-vă în oglindă. Comparați-vă puțin cu ce ați fost și ce ați ajuns și gândiți-vă cum veți ajunge dacă veți păstra ura asta față de Băsescu în voi și o veți lăsa să decidă inconștient răul mai mare. Aveți alternativa să votați decența și bunul simț, nu votați din nou mârlănia, hoția și dezbinarea.

Între timp eu voi pune un anunț la ziar:

Cumpăr vot de la orice pensionar dispus să îl vândă altora pe o sticlă de ulei. Dacă pentru voi votul costă o sticlă de ulei, pe mine mă costă ceva fără preț: propriul viitor.

Nu licitez, vă dau fix cât vă lasă inima să-mi cereți.

Semnat: Un tânăr român

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam
Shares